dinsdag 13 mei 2008

Bushmeat

Maandagavond keek ik naar een documentaire op Canvas, 'Cooking in the danger zone' genaamd. Het programma ging over het illegaal doden van het zogenaamde 'bushmeat'. Lokale inwoners in Kameroen aten bedreigde diersoorten zoals Gorilla's en Olifanten.

Mensen die bedreigde diersoorten doden (zowel planten als dieren) worden daar vervolgd. Dat vinden wij normaal, toch?

Wij hebben natuurlijk geen bushmeat-probleem, we hebben alle bossen weggekapt om er landbouwgebieden neer te planten.

Waarom vragen we ons nooit af hoeveel diersoorten wij uitroeien door te vervuilen en grondstoffen te consumeren? Wij doden indirect dier- en plantensoorten door te vervuilen, waarom worden wij dan niet vervolgd?

Hoe kan je het slachten van bedreigde diersoorten verbieden in andere, armere delen van de wereld terwijl je zelf het leven van andere dieren in gevaar brengt? In Kameroen doden ze bedreigde diersoorten om te overleven, hier doden we bedreigde diersoorten om... .

Reacties graag,

Dimi

Geen opmerkingen: